Delfi pöördus ministeeriumide poole järgnevate küsimustega:

Kas ministrile on ministeeriumi poolt eraldatud krediitkaart?

Millises pangas see on, milline on selle limiit ja kui suure summa ulatuses seda eelmisel aastal kasutati?

Kas ministeeriumis on lisaks ministrile ka isikuid, kellele on asutuse poolt eraldatud krediitkaart? Kui jah, siis kui palju on selliseid töötajaid ning kui suure summa eest neid krediitkaarte eelmise aasta jooksul kasutati?

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas (IRL)

Ministril ministeeriumi krediitkaarti ei ole. Ministeeriumil on ainult üks krediitkaart ning see on välja antud asjaajamistalitusele.

Justiitsminister Rein Lang (RE)

Ministril on ministeeriumi krediitkaart. Tegemist on SEB kaardiga, mille limiit on 6391,16 eurot (100 000 krooni). Minister kasutas möödunud aastal seda kaarti vaid välislähetuses olles ning tasus 29 063 krooni eest hotelli, interneti ja toitlustusarveid.

Ministeeriumi kaart on lisaks ka kantsleril (ka SEB kaart limiidiga 6391,16 eurot). Tema kasutas oma kaarti möödunud aastal samuti vaid välislähetuses olles ja tasus lennupiletite ning majutuse eest kokku 39 260 krooni.

Kaitseminister Jaak Aaviksoo (IRL)

Kaitseministeeriumis on asutuse krediitkaart eraldatud kaitseministrile, kantslerile ja kaitsepoliitika asekantslerile ehk nendele teenistujatele, kes oma tööülesannete tõttu käivad väga sageli välislähetustes, kus tihti on otstarbekas maksta majutuse eest kohapeal, mitte ettemaksena koos varasema broneeringuga.

Ministeeriumi krediitkaarti on lubatud kasutada üksnes teenistuslähetusega seotud kulude tasumiseks. Kõik kaartide kasutamisse jms puutuv on sätestatud kaitseministeeriumi raamatupidamiseeskirjas. Kõikide krediitkaardiga tehtud maksete kohta tuleb lähetusest naastes esitada täpne aruanne koos vastavate kviitungitega.

Kaitseministri krediitkaari kuulimiidiks on 50 000 krooni (3195,58 eurot), 2010. aastal kasutati seda kokku ligi 20 000 krooni ulatuses.

Kaitsepoliitika asekantsleri krediitkaardi kuulimiidiks on samuti 50 000 krooni (3195,58 eurot), 2010. aastal kasutati seda kokku ligi 40 000 krooni ulatuses.

Kantsleri krediitkaardi kuulimiidiks on 2000 eurot, kaarti ei ole veel kasutatud, sest see avati alles 2011. aasta alguses.

Kõik kaardid on SEB pangast.

Keskkonnaminister Jaanus Tamkivi (RE)

Ministril pole ministeeriumi pangakaarti.
 
Ministeeriumi pangakaart on ainult sellel asekantsleril, kes on seotud pidevate välislähetustega. Möödunud aastal kasutati seda kaarti summas 9 779 krooni ja 16 senti.

Kultuuriminister Laine Jänes (RE)

Kultuuriministeeriumis on kasutuses kolm krediitkaarti. Kahe kaardi limiit on 5112,93 eurot, üks neist kaartidest on ministri ja teine kantsleri nimele vormistatud. Nii minister kui kantsler möödunud aastal krediitkaarti ei kasutanud.

Kolmanda kaardi limiit on 3195,58 eurot ja seda kaarti kasutatakse välissuhete osakonna juhataja poolt ministeeriumi töötajatele lähetusteks vajalike lennupiletite ja hotellikohtade broneerimiseks internetist, kuna see on odavam kui büroode teenust kasutada, pealegi odavlennufirmade puhul ainus variant broneerida lennusõit. 2010. aastal kasutati seda kaarti aasta jooksul kogusummas 4266,26 eurot.

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts (IRL)

Ministril krediitkaarti pole ja see on majas vaid kahel rohkem välislähetustel viibival töötajal.

Seda kasutati eelmisel aastal lähetuskulude hüvitamiseks. Ühte kaarti summas 9936,98 krooni ja teist 8419,56 krooni.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seeder (IRL)

Põllumajandusministril ei ole ministeeriumi krediitkaarti. Ministeeriumi krediitkaart on kahel töötajal, kes kasutasid seda 2010. aastal lähetuskuludeks 1687,02 euro ulatuses.

Rahandusminister Jürgen Ligi (RE)

Ministrile ei ole krediitkaarti eraldatud.

Krediitkaart on eraldatud kahele ministeeriumi teenistujale SEB Panga poolt. Need on arenduse, EL ja välissuhete asekantsler Tanel Ross ja Euroopa Liidu ja rahvusvahelise koostöö osakonna nõunik Pille Pruunsild. Kaarte kasutati lähetuskulude eest tasumiseks ja kogusummas 119 198,08 krooni.

Siseminister Marko Pomerants ja regionaalminister Siim-Valmar Kiisler (mõlemad IRL)

Siseministril ega regionaalministril asutuse krediitkaarte ei ole.

Asutuse krediitkaardid on kahel siseministeeriumi nõunikul siseküsimustes EV alalises esinduses Euroopa Liidu juures.

Kahe kaardi peale on 2010. aastal kulutusi tehtud kokku 119 807 krooni ulatuses lennupiletite ja lähetuse kulude katteks.

Sotsiaalminister Hanno Pevkur (RE)

Ministrile on ministeeriumi poolt eraldatud krediitkaart.
 
Pevkuri kaart on SEB-s ja selle kuulimiit on 5112,93 eurot. Ministri tehingud olid eelmisel aastal kokku ca 1,85 tuhat eurot.

Lisaks ministrile on krediitkaart raamatukogul, millega raamatukogu tellib kirjandust. Eelmisel aastal olid raamatukogu tehingud ca 0,5 tuhat eurot.

Välisminister Urmas Paet (RE)

Välisministril on võimalik kasutada riigi krediitkaarti, mille on väljastanud SEB. Kaardi limiit on 5112 eurot kuus. 2010. aastal kasutas minister krediitkaarti 5 043 euro ulatuses kogu aasta jooksul.

Teiste välisministeeriumi ametnike kasutuses olevate SEB väljastatud krediitkaartide limiidid on vahemikus 1279 kuni 5112 eurot kuus. Kaart on kantsleril, asekantsleritel, välisesinduste juhtidel,  poliitikadirektoril ja meie diplomaadil Lusakas Soome saatkonnas.

2010. aastal kasutati välisministeeriumi peamaja ametnike kasutuses olevaid krediitkaarte kokku summas 43 552 eurot.

Peaminister Andrus Ansip (RE)

Valitsuse meedianõuniku Kateriin Leini sõnul peaministril krediitkaarti pole, küll aga on mõnel riigikantselei töötajal.