Eesti Pressifotograafide Liit avas täna Tallinnas Viru Keskuse aatriumis 2017. aasta pressifotode näituse, kus on väljas parimad mullused fotod ning samas avalikustati ka fotoauhindade võitjad.

Parima uudisfoto ja aasta pressifoto auhinna võitis Liis Treimann Postimehes ilmunud fotoga „Nuga kui asitõend“, mis on tehtud mullu oktoobrikuu viimasel päeval Tallinnas. Foto on tehtud pärast seda, kui politsei oli Tallinna kesklinnas lasknud maha noaga ringi liikunud mehe.

TULISTAMINE VABADUSE VÄLJAKUL, NUGADEGA MEES, POLITSEI, TULISTAMINE

Parima spordifoto tegi Madis Veltman, see ilmus Delfis ja kandis nime „Isa ja tütre kvaliteetaeg“.

Bigair trenn

Parima portreefoto auhinna sai Andras Kralla Äripäevas ilmunud fotoga, millel on kujutatud pensioniikka jõudnud vennad Tavi (81) ja Valde Nirk (85), kes on ilmselt Eesti vanimad kinnisvaraarendajad, sukeldudes ärisse 80ndates eluaastates.

Pensioniikka jõudnud vennad Tavi (81) ja Valde Nirk (85) on ilmselt Eesti vanimad kinnisvaraarendajad

Parima olemusfoto tegi Rauno Volmar Delfi ja Päevalehe toimetusest. Fotol on Edgar Savisaar koos oma 27 000 eurot maksnud bioonilise jalaga. Lugu, mille juurde foto sai tehtud, saab lugeda siit.

Kõik „Aasta pressifoto“ konkursi nominendid ja võitjad leiab siit.

Žürii valis nominendid ja võitjad välja jaanuaris. Žürii esimees oli Eesti Ajalehtede Liidu liikmeslehtede esindajana Eesti Ekspressi peatoimetaja Erik Moora. Eestist olid fotosid hindamas ka fotograaf Egert Kamenik ning Virumaa Teataja peatoimetaja Aarne Mäe. Välismaised žüriiliikmed olid seekord Läti fotoajakirjanik Rūta Kalmuka ning Kanada dokumentaalfotograaf ja filmitegija Pascal Dumont.