Lepiti kokku, et töötavad kiirabibrigaadid, erakorralise meditsiini osakonnad ja intensiivraviosakonnad. Vältimatut arstiabi osutatakse kõigile patsientidele, kes seda vajavad ja erakorralistele patsientidele tehakse kõik uuringud.

Jätkatakse strateegiliselt hospitaliseeritud plaaniliste patsientide ravi statsionaaris, naistearstid võtavad vastu rasedaid, sünnitusabi antakse tavalises korras ja verekeskused töötavad täies mahus.

Plaanilist ambulatoorset arstiabi osutatakse kuni 18-aastastele lastele, onkoloogilist ravi ja hematoloogilist ravi saavatele patsientidele.

Psühhiaatrilistele patsientidele, kellel on alustatud ambulatoorset psühhiaatrilist ravi, tagatakse olemasoleva raviskeemi jätkamine. Diagnostilisi ja laboriuuringuid tehakse ainult plaanilistele ambulatoorsetele patsientidele, kui nad on lapsed, rasedad, onkoloogilist või hematoloogilist ravi saavad patsiendid.

Streigis osalevad Põhja-Eesti regionaalhaigla, Ida-Tallinna keskhaigla, Lääne-Tallinna keskhaigla, Tartu Ülikooli kliinikum, Pärnu, Viljandi, Narva ja Kuressaare haigla töötajad.