Hääletustulemuste järgmised kohad suuri üllatusi ei pakkunud, sest kolmandast seitsmenda koha said endale Tunne Kelam, Helir-Valdor Seeder, Juhan Parts, Mart Nutt ja Raivo Aeg.

Kaheksandale kohale tõusis aga 150 häälega IRLi noortekogu juht Linda Eichler, kes oli populaarsem mitmest tuntud poliitikust.

Talle järgnes Tallinna linnavolikogu liige Riina Solman, kes sai 148 häält ehk kahe võrra enam kui rahandusminister Sven Sester.

Järgmine üllataja oli 120 häälega 15. koha saanud Sesteri nõunik Sirle Rosenfeldt, kes hoolimata oma noorusest ja soost ei olnud ei noortekogu ega ka naiskogu IRENi toetatud kandidaat. Rosenfeldt sai vaid kuus häält vähem kui veteranpoliitik Ken-Marti Vaher.

Rosenfeldtile järgnesid eelmise riigikogu koosseisu liige, praegu keskkonnaminister Marko Pomerantsi nõunikuna töötav Andrus Saare 115 ja ettevõtja Olle Koop 112 häälega.

IRLi eestseisusesse õnnestus pääseda ka Peeter Laursonil ja Aivar Kokal, viimasena pääses eestseisusesse Põlva maavanem Ulla Preeden, kes sa 98 häält.

IRLi sisevalimistel osales mitu huvigruppi, kes toetasid oma kandidaate. Naiskogu IREN toetas Ladõnskajat, Solmani ja Preedenit ja kõik kolm osutusidki eestseisusesse valituks. Lisaks sai IRENi kandidaat Kaia Iva IRLi aseesimeheks.

IRLi Noored saavutasid samuti peaaegu kõik oma eesmärgid, sest nende liider Eichler valiti eestseisusesse ja Mari Agarmaa aukohtusse. Vaid noorte kandidaat Sander Soots jäi revisjonitoimkonna liikmeks valimata.

Naiste ja noorte survegrupid olid seega IRLi sisevalimistel igati edukad, saavutades seejuures soovitud tulemuse palju väiksema käraga kui suurt lärmi tekitanud IRLi kurjategijate survegrupp.

Edutult kandideerisid IRLi eestseisusesse IRLi riigikogu fraktsiooni aseesimees Andres Metsoja, kelle mainet rikkus see, et just tema juhatas erakonna Pärnumaa piirkonna juhatuse istungit, kus võeti vastu trobikond erakonna mainet rikkunud pätti.

Üsna napilt jäi eestseisusest välja hiljuti Keskerakonnast üle tulnud Aivar Riisalu. Riigikogu liige Kalle Muuli häältesaak oli aga valituks osutumiseks vajalikust ligemale poole väiksem.

Samuti jäi eestseisusest välja Rein Kilgi endine väimees Kaspar Kokk.