Esimest korda väljaantava elutöö preemia nominendid on staažikas ajakirjandusõppejõud Sulev Uus, Raplamaa Sõnumite peatoimetaja ja maakonnalehtede eest seisja Tõnis Tõnisson, staažikas ajakirjanik ja ajakirjandusõppejõud Priit Hõbemägi ning staažikas ajakirjanik Tõnis Erilaid.

Noore ajakirjaniku preemia nominendid on Urmas Jaagant Eesti Päevalehest, Kristjan Pihl Eesti Ekspressist ja Toomas Randlo Postimehest.

Mõlema preemia suurus on 5000 eurot (neto) ja seda rahastavad ajakirjandustaustaga eraisikud Hans H. Luik, Igor Rõtov, Toomas Leito, Jüri Ehasalu ja Margus Mets.

Multimeedia nominendid on Mari Mets ja Äripäeva team mullu 12. ja 13. märtsil Äripäevas ilmunud looga legendaarse äriperekonna Puhkide järeltulijate käekäigust Soomes, Jelena Poverina Postimehes 25. ja 27. juunil ilmunud Odessa-teemalise sarjaga ja Ester Vaitmaa Delfis 9. mail ilmunud projektiga „70 aastat sõja lõpust“.

Parima venekeelse loo nominendid on Svetlana Karabut venekeelses Postimehes 3. märtsil ilmunud looga loomapiinajast, Veera Kopti Den za Dnjomis 4. juulil ilmunud looga 58-aastasest Venemaa jalgrattaga turistist, keda Hiiumaal ründasid koerad ja Jelena Poverina venekeelses Postimehes 30. mail ilmunud intervjuuga Venemaa näitleja ja heategevusfondi “Kingi elu” juhi Tšulpan Hamatovaga.

Parima uudise nominendid on Urmas Jaagant ja Joosep Värk Eesti Päevalehes 4. juunil ilmunud looga „IRL-i ridadesse astus maikuus 22 kurjategijat“; Tuuli Koch Postimehes 21. mail ilmunud looga „Muuli: kas maksate kinni?“ ning Jaanus Piirsalu Postimehes 4. apriilil ilmunud looga „Eston Kohvri kaheksa meetrit eesti keeles“.

Parima arvamusloo nominendid on Krister Paris Eesti Päevalehes 20. juunil ilmunud arvamusega „Vaimsete pruunsärklaste ajastu“, Mikk Salu Eesti Ekspressis 11. novembril ilmunud arvamusega „Teaduslikult tõestatud: alkoholi hind mõjutab tarbimist suurusjärkudes rohkem kui reklaam“ ja Rivo Sarapik Äripäevas 7. augustil ilmunud arvamusega „Rääkigem enesetappudest“.

Parima olemusloo nominendid on Madis Jürgen ja Tarmo Vahter Eesti Ekspressis 4. novembril ilmunud looga „Kes oli Lasnamäe Muumia?“, Oliver Kund ja Risto Berendson Postimehes 29. mail ilmunud looga „USA saatkond jälgib Tallinnas salaja inimesi“ ning Raul Ranne LP-s 28. novembril ilmunud intervjuuga Andrus Veerpalu ja Mati Alaveriga.

Iga pressipreemia auhinna võitja saab diplomi ja 640 euro (neto) suuruse preemia.

Võitjad avalikustatakse 4. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pressipeol.

Žüriisse kuulusid 2014. aasta Bonnieri preemia võitja, Eesti Päevalehe vanemtoimetaja Kärt Anvelt, Tartu Ülikooli ajakirjandustudengite esindaja Greete Palmiste, Eesti Ekspressi toimetaja Tiina Jõgeda, Postimehe peatoimetaja Merit Kopli, venekeelse Postimehe ja Den za Dnjomi peatoimetaja Olesja Lagashina, Pärnu Postimehe peatoimetaja Merili Nikkolo, Äripäeva peatoimetaja Meelis Mandel, Õhtulehe peatoimetaja asetäitja Jaan Väljaots, elutöö ja noore ajakirjaniku preemia rahastajate esindaja ja Postimees Grupi juhatuse liige Margus Mets, Eesti Päevalehe ja Delfi peatoimetaja Urmo Soonvald ning EALLi tegevjuht Mart Raudsaar. Žürii tööd juhtis Urmo Soonvald.