Street View kaardirakenduste funktsiooni tarbeks kogus Regio möödunud aasta suvekuudel GPS-asukohti, pilte, lasermõõdistamise teel saadud objektide kujutisi ja liiklusmärkide infot.

Kolmemõõtmelise Eesti arvutisse püüdmiseks sõitsid Regio autod autod läbi enam kui 30 000 kilomeetrit.

Street View (e.k tänavavaade) on Google’i teenus, mille kaudu näeb fotodena maailma eri paigus asuvaid tänavaid ja ehitisi. Horisontaalis on pilt nähtav 360 kraadi, vertikaalis on panoraami nurk 260 kraadi.

Street View vaatamiseks tuleb kaardil asuv kollane mehike hiirega lohistada tänavale, kus kõndida tahad!

Google: oleme teinud palju inimeste eraelu kaitseks

„Oleme Eestis Street View käivitamise üle suures õhinas. Street View teeb selle imelise maa kaunid tänavad ja paigad kättesaadavaks kasutajatele üle kogu maailma,” kommenteeris Google Street View programmijuht Ulf Spitzer.

Google kiidab oma teates, et turist või teisest linnast tulija saab juba enne kohalejõudmist välja valida restorani, teha reisiplaane, leppida kokku kohtu- mispaiku või kasutada kaarti abimaterjalina geograafia kodutööd tehes.

Kinnisvara soetamisest huvitatud inimesed saavad Street View abil tutvuda ümbrusega, hoida kokku aega ning leida juhtnööre kohalesõitmiseks. Rakenduse kasutamiseks on tarvis vaid Google Mapsi sisse suumida või lohistada kaardi vasakul küljel olev kollane mehike sinisega eristatud tänavale.

Street View tehnoloogiast on kasu ka ettevõtetel, kes saavad Google Mapsi lisada tasuta oma veebisaidile, et aidata suurendada kohaliku ettevõtte tuntust. Ka saab kinnisvaramaakler Tallinnas pakkuda oma võimalikele klientidele 360-kraadist vaadet tänavast, kus kinnisvara asub. Turist, olenemata sellest, kas ta on pärit Brasiiliast või Eestist, saab kohe vaadata, kas hotell asub soovitud piirkonnas.

Google teatas ka, et on teinud väga palju selleks, et kaitsta inimeste eraelu. Street View's on vaid sellised pildid, mis on nähtavad avalikel teedel. Rakenduses kasutatava tehnoloogia abil muudetakse näod ja autode registreerimisnumbrid häguseks. Kui kasutaja peab pilte ebasobivateks, saab need lihtsasti märgistada lipukesega, et pildid eemaldataks. Selleks tuleb klõpsata nupul „Report a problem”. Eraelu kaitsemeetmeid välja töötades konsulteeris Google väga põhjalikult paljude asjatundjatega.

Street View on populaarne tasuta Google Mapsi rakendus, mis käivitati 2007. aasta mais ja mida saab kasutada rohkem kui 30 maailma riigis. Rakendus on kättesaadav ka teenustes Google Earth ja Google Maps for Mobile. Tänavaid üles pildistanud autot töös näeb Google'i kodulehel.