Täna kell 10.30 algas Vikerraadio e-etteütlus.

Etteütlus toimub tänavu juba 13. korda ja see on üks emakeelepäeva oodatumaid sündmusi. Sel aastal lükkus e-etteütlus eriolukorra tõttu edasi 13. märtsilt 3. aprillile.

Mõnda otsa pidi kurioosselgi kombel võttis Asutav Kogu Eesti Vabariigi esimese põhiseaduse vastu selsamal 1920. aastal, kui sündis Jaan Kross, pärastine Tartu ülikooli õigusteaduskonda immatrikuleeritu.

Ehkki Kross on üle ilma tuntud baroksete ajalooteemaliste epopöadega, leidub vaevalt maarjamaalast, kes poleks lugenud, kuidas asutakse teele küll õhupallide ja dirižaablitega, küll bi-, mono-, aero- ja hüdroplaanidega, et avastada jalatäitki maad südame ja mõtte tarvis.

Paistab, et Kross kui eesti kirjanduse Eiffeli torn mõtles ühtepuhku eestlaste vastuokssele ja vahest privilegeeritudki asendile ajalooraamatus.

Sestap, sajand pärast kaht ajaloolis-kultuurilist verstaposti, pidagem miljonirahvana omaenda seadusesõnaks lugeda eesti luulet!

Tulemused selguvad peagi

E-etteütluse tulemustest teavitatakse täna saates "Uudis+" kell 12.30 ning need pannakse üles Vikerraadio kodulehele. Kell 14.05 algavas saates "Vasar" selgitatakse laused ja veaohtlikud kohad üksipulgi lahti.