Kui Eesti õpilased käivad aastas koolis umbes 175 päeva (lõpuklassis 185), siis Soomes on lastel aastas umbes 190 koolipäeva. Sel aastal tuleb põhjanaabritel õpingupäevi kokku 187, sest maha tuleb arvata kolm riiklikku püha — iseseisvuspäev (6.12), kolmekuningapäev (6.01) ning 1.mai.

Suvevaheaeg algab Soomes nii algkoolis kui ka hilisemates kooliastmetes umbes samal ajal kui Eestiski — 2. juunil, küll aga minnakse taas kooli juba 9.-16.augustil (sõltuvalt sellest, kuidas kool on määranud). Kokku tuleb suvel puhkusenädalaid umbes kümme.

Sügis-, kevad- ja jõuluvaheaeg on Soome lastel sama pikad kui Eestis, kuid lühema suvepuhkuse tõttu on ette nähtud üks vaba nädal veebruari lõpus või märtsi alguses (sel aastal oli 20.veebruari ja 11. märtsi vahel). Veidi pikem on ka ülestõusmispühade nädalavahetus, sest lisaks Suurele reedele on Soomes (nagu valdavas osas Euroopa riikides) riigipüha ka 2.ülestõusmispüha.

Läti ja Venemaa koolilapsed puhkavad sarnaselt Eesti omadele juuni algusest kuni 1.septembrini. Kevad- ja talvevaheaeg kestavad nädala nagu Eestiski. Vene õpilastel on aga sügisene koolivaheaeg oktoobripühade tõttu veidi hilisem — sel aastal 5.-12. novembril. Aastavahetusel on aga vene koolilaste puhkus lühem ning kestab tuleval kooliaastal 30. detsembrist kuni 8.jaanuarini.

Suvevaheaeg on lühem ka Rootsis. Seal algab koolitöö umbes samal ajal kui Eestis, päris augusti lõpus, kuid kooliaasta lõppeb juuni keskpaigas (kooliti kuupäevad võivad veidi varieeruda).

Kaugematest riikidest näiteks Hispaanias lõppeb kooliaasta sel aastal 25.-29. juunil (sõltuvalt kooliastmest), kuid algab alles septembri teisel nädalal. Riiklikke pühi on Hispaanias märksa rohkem kui Eestis — tervelt 12. Puhata saavad sealsed lapsed ka nädala talvel ning kümme päeva ülestõusmispühade paiku. Kokku on koolipäevi 175.

Vaata erinevate riikide koolivaheaegu siit ja siit