Käesoleva aasta juunis asutas Indrek Luukas Aadu Luukase Sihtasutuse, mille eesmärgiks on Eesti ühiskonna tasakaalustatud arengu edendamine ja rahva elukvaliteedi tõstmisele suunatud tegevuste toetamine. Selle eesmärgi saavutamiseks annab Sihtasutus välja iga-aastast Missioonipreemiat, mille suuruseks on kuni 1 000 000 (üks miljon) eesti krooni.

“Teiselt poolt oleks igal aastal välja makstava preemia motivatsiooniallikaks heade mõtete ja tegude sünnile. Kahjuks peatas isa lahkumine selle plaani. Täna on mul au öelda, et heategevusfondi rajamise mõte, mis mu isal oli, ei ole kadunud. Sihtasutuse asutajana olen mina tema eest sümboolselt andnud sihtasutuse põhikapitaliks miljon eurot eelduses, et Hansapanga investeerimisjuhtide abiga on Adu Luukase sihtasutuse nõukogul võimalik iga aasta sügisel võimalik välja valida ning välja kuulutada mõni inimene või organisatsioon, kes on Eesti elus ja arengus midagi silmapaistvat ära teinud, ja siis seda ka vastavalt tunnustada,” rääkis Luukas.

Aadu Luukase Sihtasutuse nõukogu liige Raivo Vare ütles, et nõukogus on mitmeid kolleege, kellega Aadu Luukas on koostööd teinud: nii konkreetseid äriprojekte kui ka üritanud ühiskonna asja ajada. “Tema oli sedasorti inimene, kellel koledasti valutas süda mitte ainult sellepärast, kuidas läheb täna, vaid ka sellepärast, kuidas hakkab minema homme. Võib-olla juhuslike valikute tulemustena on võimalik saavutada murrangulistel aegadel palju, aga ka siis on vaja väga palju sihikindlat tööd ja väga palju toimekat energiat, et see saavutada. Mingist hetkest alates ja kindlasti kehtib see eelkõige ühiskondade puhul, kus valikud peavad olema palju teadlikumad, ei piisa vaid juhuslikest valikutest. Juhuslike valikute aeg saab ümber ja ainult väga selgelt endale määratletud ja teadvustatud mudelite alusel on võimalik saavutada edu. See kehtib nii inimeste kui ka organisatsioonide kohta, kuid kõige enam ühiskondade kohta. Aadu sai sellest kindlasti suurepäraselt aru ja valutas südant, kuidas meil selles suhtes läheb,” rääkis Vare.

Vare sõnul oli Aadu Luukasel ka mure, kuidas märkida ära neid inimesi, kes sellesse väärika panuse annavad. “Väga tihti pööratakse tähelepanu möödunud teenetele ehk siis sellele, mis on tehtud ja selle tunnustamisele, kuid nägemata või seostamata seda sellega, mis on tehtu mõju tulevikule. Me elame täna tulevikus. Hea meelega märgin, et Aadu Luukase idee elab.”

Aadu Luukase Sihtasutuse põhikapital on minimaalselt 15,65 miljonit eesti krooni ning see on avatud annetusteks kõikidele, kes soovivad läbi iga-aastase Missioonipreemia konkursi toetada ühiskonna tasakaalustatud arengu ja rahva elukvaliteedi edendajaid Eestis.

Aadu Luukase Sihtasutuse nõukogusse kuuluvad Indrek Luukas , Sulev Loo, Hans H. Luik, Tõnu Kaljuste, Andres Keevallik, Peep Mühls, Andres Root, Einar Soone, Urmas Sõõrumaa, Marika Valk ja Raivo Vare.