Neljast lapsest kõige noorema lihane vanaema käis enda sõnul lapsi sageli vaatamas, hoolitses nende eest ning võttis ka enda juurde, kirjutab Põhjarannik.Just tema kutsuski mullu novembris kohale lastekaitsjad ning palus mudilased ära viia.

“Pilt, mis avanes, oli õudne,” meenutas naine mullu 7. novembri hommikul, kui sisenes korterisse, kus poeg koos elukaaslase Olga, nelja lapse, nende vanaisa, kolme koera ja kassiga elasid. Ta jättis üksikasjad kirjeldamata, öeldes, et kutsus politsei ning koos sõideti lastega traumapunkti, kus meedikud nad üle vaatasid. Seejärel viis vanaema lapsed enda juurde.

“9. novembri hommikul helistati sotsiaalametkonnast ning paluti kohale tulla.Seal tehti talle selgeks, et lapsed ei saa tema juurde jääda. “Mulle öeldi, et ma pole nendele lastele mitte keegi, ning vihjati mu vanusele,” sõnas naine, kellel on pensionieani jäänud kaks aastat.

“Nad ei lasknud mul lapsi riidessegi panna,” meenutas naine seda päeva, mil sotsiaaltöötajad lapsed enam kui pool aastat tagasi varjupaika viisid. Sellest ajast pole vanaema lapsi näinud.

Nad olid tublid lapsed ja head suhtlejad, mitte kutsikad ega Mowglid

Vanaema tunneb end puudutatuna väidetest, et lapsed elasid näljas ja puuduses ning olid oma arengus koerte tasemel. “See on vale, nad pole mingid kutsikad ega Mowglid. Nad on tublid lapsed ja head suhtlejad. Tõsi, nendega ei tegeldud, kuid omavahel nad mängisid, vanem tüdruk käis lasteaias,” kinnitas ta.Nüüd, mil kõik neli last on lastekodus,  naise poeg laste ema juurest lahkunud, tahab vanaema nooremaid poisse enda kasvatada võtta. “Kaks ma kasvataksin üles, kõiki nelja ei suuda,” rääkis neljatoalises korteris elav naine.

Ema juurde neid lapsi tagasi lubada ei saa. “Ta ei ole suuteline emarolli täitma,” on naine veendunud ja lisas, et laste ema vajab ise abi ning pidevat järelevaatamist. Pärast laste äraviimist on politseid sinna korterisse veel mitmel korral kutsutud, põhjuseks ikka kaklused ja laamendamised. Nüüd on paar lahus.

Kuid eelmisel nädalal helistas Olga Larissale: “Sünnitan sulle varsti veel ühe lapselapse.”