"Nagu me praeguse seisuga teame, siis meie saatkonnal ei ole kindlat infot, kus ta [Eston Kohver] praegu asub. Me loomulikult ootame, et meile teatatakse võimalikult kiiresti tema uus asukoht, kuhu ta pärast kohtuprotsessi viiakse, et meie saatkonna konsulaarosakond saaks kõigi seaduslike vahenditega talle Eesti poolset kaitset ja toetust edasi avaldada," ütles Hilpus.

Suursaadik märkis, et tal on plaanis Eston Kohveri küsimust hoida Eesti-Vene suhetes päevakorras. "On selge, et siin peab jätkuma Eesti-poolne meeldetuletamine kui ka rahvusvaheline surve, et tuua seda päeva lähedale, kui härra Kohver saaks tõepoolest vangist vabaks ja naasta kodumaale. Ta ei ole ju mitte midagi seadusevastast korda saatnud, vaid teinud ainult enda igapäevast tööd," lisas Hilpus.

President Toomas Hendrik Ilves nimetas täna Eesti suursaadikuks Venemaal Arti Hilpuse ning ühtlasi kutsus tagasi senise suursaadiku Jüri Luige.
Arti Hilpus on sündinud 1972. aastal Elvas, lõpetanud Tartu Ülikooli ajaloo erialal ning täiendanud end Genfi Julgeolekupoliitika Keskuses.

Alates 1996. aastast töötab Arti Hilpus välisministeeriumis, kus ta on olnud personalibüroo direktor ning Euroopa Liidu ühise välis- ja julgeolekupoliitika büroo direktor.

President Ilves nimetas täna Eesti suursaadikuks Venemaal Arti Hilpuse ning ühtlasi kutsus tagasi senise suursaadiku Jüri Luige.