Eesti kõrgkoolid pakuvad sel õppeaastal ligi 100 täies mahus inglise keeles õpetatavat tasemeõppe õppekava, millest 9 on bakalaureuseõppes, 40 magistriõppes ja ülejäänud doktoriõppes. Sihtasutuse Archimedes kõrghariduse välisturunduse juhi Mariann Luguse sõnul hõlbustab uus portaal huvilistel tunduvalt leidmaks just neile sobiv õppekava.

"Lisaks õppekavadele leiab kesksest infoportaalist teavet Eesti kõrgkoolide ja haridussüsteemi kohta, samuti tutvustatakse Eestit kui põnevat paika, kus elada ja õppida. Olulisel kohal on ka siin elavate välistudengite poolt kirja pandud õpikogemused," sõnas Lugus.

2010/2011 õppeaastal õpib Eesti kõrgkoolides tasemeõppes ligi 1300 välistudengit. Lisaks neile üle 800 Erasmus vahetustudengi ning üle 300 suve- ja talvekoolides osaleja. Seega elab lühemat või pikemat aega sel aastal Eestis üks välistudeng iga 500 meie riigi kodaniku kohta.

Study in Estonia on Eesti kõrgharidusvõimalusi tutvustav koostööplatvorm, mis kaasab kõiki kõrghariduse rahvusvahelistumise heade tavade leppega ühinenud Eesti kõrgkoole.

Veebilehte haldab Sihtasutus Archimedes ja rahastab programmi DoRa kaudu Euroopa Sotsiaalfond.