"Hetkeseisuga viibib Uus-Meremaal välisministeeriumile teadaolevalt kaheksa Eesti kodanikku. Praeguse seisuga ei ole meil infot selle kohta, et Eesti kodanikud oleks Uus-Meremaa maavärinas kannatada saanud," ütles Delfile Mariann Sudakov välisministeeriumi pressitalitusest.

Uus-Meremaa geoloogiateenistuse andmetel asus kell 12.51 kohaliku aja järgi toimunud maavärina epitsenter Lytteltonis 5 kilomeetri sügavusel ja selle tugevus oli 6,3 magnituudi.

Sellele järgnes kell 13.04 järeltõuge, mille epitsenter asus 10 kilomeetrit Christchurchist lõunas 6 kilomeetri sügavusel ja mille tugevus oli 5,7 magnituudi.

Kokku toimus kümme järeltõuget, millest tugevaimad olid 5,5- ja 4,6-magnituudised.

Välisministeerium soovitab Eesti kodanikel enne välisriiki reisile asumist registreerida oma lühiajaline viibimine. Seda saab teha siin: http://www.vm.ee/?q=registreerumine

Kuna registreerimine ei ole kohustuslik, ei pruugi kõik meile märku anda oma lühiajalisest või pikaajalisest välisriigis viibimisest. Nagu ka meie aukonsul teile öelnud, elab maavärina piirkonnas rohkem eestlasi, kui need registreerunud 8.

Nii püsivalt kui lühiajaliselt registreerunute antud informatsiooni alusel saame vajadusel olukorras, kus piirkonnas viibivate Eesti kodanike elule või tervisele on karta tõsist ohtu, korraldada konsulaarabi andmist.