Rihvk tegi politseile avalduse, milles palub uurida, kas teede- ja sideministeeriumi parvlaevaühenduse hinnakomisjoni liige ja ärimees Toivo Alt tegeles nende kohtumist lindistades ebaseadusliku jälitustegevusega, ütles Saare kriminaalpolitsei komissar Priit Heinsoo BNS-ile.

“Praegu tegeleme avalduses toodud väidete kontrollimisega ja kui selgub, et tegemist võib olla seadustega vastuolus oleva tegevusega, alustame kriminaalmenetlust,” ütles Heinsoo.

Tõnis Rihvk kinnitas BNS-ile lindistamisega seoses politseisse pöördumist, kuid ei soovinud avalduse sisu täpsemalt avaldada.

Saare politseiprefektuuri pöördus möödunud aasta detsembris ka Reformierakonna liige Toivo Alt, kes väitis, et sai päev enne Saaremaa Laevakompaniile järgmise aasta toetussumma eraldamise arutelu tapmisähvarduse.

“Rahulikus toonis vene keelt kõnelev mees helistas mulle mobiiltelefonile ja soovitas tariifikomisjonist eemale hoida, kui mu elu kallis on,” lausus Saaremaa Laevakompanii dotatsiooni suurendamise vastu olev Toivo Alt.

“Tegin juhtunu kohta ka politseisse avalduse,” lausus Öseli toiduainekontserni üks omanikke Alt. Ta ei osanud öelda, kes võis olla ähvarduskõne tellija.

Teede- ja sideministeeriumi hinna- ja tariifikomisjon leidis detsembris, et Saaremaa Laevakompanii dotatsiooni järgmisel aastal ei suurendata.