“Kui enne oli tunda, siis nüüd on teada, et suur enamus linnarahvast on koondunud meie selja taha antud küsimuses ja toetavad linnavalitsuse otsustavat tegevust võitluses meie laste tervise nimel. See on väga tähtis ja julgustav, et me teeme linlastele olulisi asju,” tõdes Mutli linna pressiteenistuse teatel.

Uuringu tulemusena selgus, et alkoholi müügiloa äravõtmist kaupluselt, mis on müünud alaealisele alkoholi vähemalt kaks korda, toetab 69% tallinlastest. Sammu ei toeta 28% ning seisukohta ei oma 3% küsitletutest.

Kui 15-17-aastaste seas toetab kindlasti müügiloa äravõtmist 15%, siis vanimas rühmas ehk enam kui 55 eluaastat, on see juba 52%. Naiste seas on kindlate toetajate osakaal veidi kõrgem kui meeste seas.

Abilinnapea sõnul on õhtune alkoholimüügipiirang toonud kaasa noorte impulssostude vähenemise ja samas pole tekkinud viinaturismi lähivaldadesse.

Telefoniküsitlus viidi läbi selle aasta 12.-15.oktoobrini ja hõlmas elanikkonda vanuses 15-74 aastat.

Uuringu järgi on eestikeelse elanikkonna seas üldine toetus müügiloa äravõtmisele 62% ja kindel toetus seejuures 27%, venekeelse elanikkonna seas on üldine toetus seevastu 78% ja kindel toetus 52%, mis on ligi kaks korda enam kui eestikeelse elanikkonna seas.