Uuringutulemused näitavad, et neli vastanut viiest arvab, et majanduslik olukord riigis on viimase poolaasta jooksul märkimisväärselt või mõnevõrra halvenenud. Kolm neljast vastanust uskus, et majanduslik olukord riigis halveneb järgmise kuue kuu jooksul veelgi, , kirjutab sotsioloog Mauri Sööt portaalis tarkkulutaja.ee.

„Võrreldes värske uuringu tulemusi varasematega, võib väita, et majanduse käekäiku tajutakse negatiivsemalt kui olid ootused. Möödunud suvel arvas iga teine eestimaalane, et majanduslik olukord riigis pigem halveneb kui paraneb, siis novembri uuringus leiab juba neli inimest viiest, et majanduslik olukord riigis on halvenenud,” ütles Sööt.

Iga teine vastanu tunnistas uuringus, et nende pere majanduslik olukord on viimase poolaasta jooksul püsinud muutumatuna, enam kui kolmandik leidis, et olukord on halvenenud.

Iga teine eestimaalane usub, et pere majanduslik olukord järgmisel poolaastal püsib muutumatuna, kuid iga kolmas usub pere majandusliku olukorra halvenemisse järgmise kuue kuu jooksul.

Uuringufirma GfK Custom Research Baltic viis viidatud tarbijauuringu läbi 2008. aasta novembri omnibuss-küsitluse raames. Kokku küsitleti 500 vastajat.