Uuringust selgus, et töötavatest tudengitest töötab 42 protsenti spetsialistina, 21 protsenti klienditeenindajana, 17 protsenti töölisena ja 8 protsenti juhtidena, 8 protsenti assistentidena ja 3 protsenti praktikantidena.

"Laialt on levinud stereotüüp, et üliõpilased töötavad õpingute kõrvalt klienditeenindajatena. Arvestades, et uuring hõlmab nii esimeste kui viimaste kursuste tudengeid, pole üllatav, et suurim osa tudengitest töötab juba õpingute ajal spetsialistina. See tähendab, et kooli lõpetades on paljudel juba töökoht olemas. Organisatsioonidele on see selge sõnum, et oma töötajate järelkasvu planeerimisel võiks arvestada tudengitega, sest juba töötavate spetsialistide ülevärbamine on oluliselt keerulisem ja kulukam. Lisaks on tudengite hulgas on praktikantide osakaal suhteliselt väike, mis on samuti organisatsioonide poolt alakasutatud võimalus," ütles Instar EBC konsultant Kersti Vannas.

Uuringust selgus samuti, et osalise tööajaga sooviks õpingute kõrvalt töötada 78 protsenti ning täisajaga 22 protsenti vastanutest.

Instar EBC tööandja maine uuringus osales 2000 üliõpilast majanduse, infotehnoloogia, ehituse, humanitaar, inseneri, logistika ja teistelt bakalaureuse, magistri ja doktoriõppe erialadelt 12 Eesti kõrgkoolist. Üliõpilastel paluti hinnata 164 organisatsiooni mainet tööandjana. Uuring viidi läbi 2014. aasta märtsis-aprillis. Uuringut viiakse läbi alates 2010. aastast