Euroopa Liidu riikide seas on Eesti valitsus usaldusnäitaja poolest 8. kohal. Kõigi Euroopa Liidu liikmesriikide keskmine valitsuse usaldusnäitaja on 23 protsenti, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Kõige rohkem usaldavad oma valitsust rootslased, luksemburglased, soomlased ja austerlased, kõige vähem hispaanlased ja kreeklased.

Usaldus Euroopa Liidu vastu on Eestis kõigi liikmesriikide seas kõige kõrgem. EL-i usaldab 56 protsenti Eesti elanikest ja see on 10 protsendipunkti enam kui pool aastat tagasi. Kogu ELis kõige vähem (46 protsenti) arvatakse Eestis, et kokkuhoiumeetmetes on süüdi EL. Samas on väga tugev nõustumine sellega, et EL-ist on abi oma kodanike kaitsmisel (74 protsenti) ja elukvaliteedi parandamisel (61 protsenti).

Samuti on Eesti üks tugevamaid euro toetajaid. Ühtse valuuta ja rahaliidu poolt on 76 protsenti küsitletutest, mis on 3 protsendiopunkti võrra enam kui maikuus. Vaid kolmes riigis (Luksemburg, Sloveenia ja Slovakkia) on toetus eurole veel kõrgem. EL-i keskmine on 52 protsenti.

Küsitlus viidi läbi 2013. aasta novembris. Silmast silma intervjuudega küsitleti Eestis 1000 inimest.