Pärast Euroopa Liidu laienemist 2004. aastal on uutest liikmesriikidest pärit töölised maksnud Suurbritannias rohkem makse kui on ise hüvesid saanud, leidsid Londoni University College’i teadlased. 2008.-2009. aastal Tšehhist, Eestist, Ungarist, Lätist, Leedust, Poolast, Slovakkiast ja Sloveeniast saabunud töölised on maksnud maksudeks 37 protsenti rohkem kui riik on nende peale kulutanud, vahendab Independent.

Professor Christian Dustmanni sõnul on sisserändajad keskmiselt nooremad ja paremini haritud kui kohalik elanikkond, kuid seejuures valmis töötama ka palju väiksema palga eest ning tõenäosus, et nad nõuavad riigilt toetusi on 60 protsenti väiksem. Pärast aastast Suubritannias töötamist paranevad Ida-Euroopa sisserändajate tööleidmisväljavaated märkimisväärselt ning nende keskmine palk tõuseb.

Aastatel 2004-2008 sisserännanute hulgas läbi viidud uuringu järgi oli 90 protsendil tööealistest meestest ja 75 protsendil naistest töö. Majanduslanguse tingimustes on võõrtöölised tööturul paremas seisus kui britid, sest neil on paremad tööoskused ja väljaõpe, leiab Dustmann.