Kell 11 algava istungjärgu päevakorras on president Arnold Rüütli poolt välja kuulutamata jäetud elamuseaduse ja omandireformi aluste seaduse muudatuste taasarutamine, teatas riigikogu pressitalitus BNS-ile.

Ettepaneku erakorralise istungjärgu kokkukutsumiseks tegid riigikogu Res Publica ja Reformierakonna liikmed Rein Lang, Sven Sester, Siiri Sisask, Urmas Reinsalu, Ants Pauls, Sergei Ivanov, Andres Taimla, Reet Roos, Signe Kivi, Henn Pärn, Jaanus Rahumägi, Indrek Raudne, Anti Tammeoks, Siim Kiisler, Avo Üprus, Rain Rosimannus, Väino Linde, Andres Lipstok, Silver Meikar, Kristen Michal, Raivo Järvi, Toomas Tein ja Rein Aidma.

Koalitsioonipartneritest ei toeta erakorralise istungjärgi kokkutulemist Rahvaliit, opositsioonipoliitikutest on kogunemise poolt isamaaliitlased.

Erakorralise istungjärgu toimumiseks peab saalis viibima vähemalt 51 parlamendiliiget.

15. juunil riigikogus vastu võetud elamuseaduse muudatusi toetas toona 50 Res Publica, Reformierakonna ja Isamaaliidu saadikut, vastu oli 37 ja erapooletuks ei jäänud keegi. 30. juunil jättis president seaduse välja kuulutamata.

Ligi 300 sundüürnikku kavandavad istungjärgu ajaks järjekordset üüri piirmäära kaotava seaduse vastu suunatud piketti.

Seadust 15. juunil toetanud isamaaliitlasi istungjärgu kokkukutsujate seas ei olnud. Erakonna pressiesindaja ütles BNS-ile, et istungjärgu kokkukutsumine on siiski eelkõige koalitsiooni küsimus, kuid Isamaaliit pole oma seisukohta muutnud ning toetab eelnõu.