Septembris kirjutas Delfi, et bussides, trollides ja trammides töötab kokku veel 26 reisisaatjat, neist 14 Tallinna autobussikoondises (TAK) ja 12 trammi- ja trollibussikoondises (TTTK).

Täna ütles TAK-i personalidirektor Grista Vorobjov Delfile, et veel aasta viimastel kuudel linnaliinibussides töötanud 14 reisisaatjat uuel aastal enam kohata ei saa. Sama kinnitas TTTK kohta Raepressi toimetaja Toomas Pirn.

Grista Vorobjov selgitas, et lepinguid oldi korra juba pikendatud ning rohkem seda teha ei olnud võimalik. Praeguse seisuga uuel aastal linna ühistranspordis ühtki reisisaatjat seega enam kohata ega appi paluda pole võimalik.

Tallinna ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgenson märkis septembris, et reisisaatjate osatähtsus sotsiaalsete töökohtade osas on langenud ning aasta algusest on enamik neist seotud linna heakorraga.

"Kindlasti on sotsiaalsete töökohtade projekti toel saanud paljud osalejad enesekindlust ja sissetulekut, mis võimaldas neil paremini toime tulla ja kiiremini erialasele tööle siirduda," rääkis Jürgenson. "Kokku on sotsiaalsetel töökohtadel linna ettevõtetes ja asutustes siiani olnud hõivatud ligi 1700 inimest."