Politseile on teada kümned kannatanud, kelle kahjusumma ulatub tuhandetesse eurodesse, vahendas ERR Uudised "Aktuaalset kaamerat".

Petuskeem on lihtne: Eesti numbrilt helistab inimene, kes tutvustab end börsimaaklerina või investorina ning pakub võimalust panustada vahendeid börsitehingutesse tema firma kaudu.

Tegelikult helistaja ei investeeri vahendeid kuhugi, vaid jätab selle enda taskusse. Tehnikaülikooli professor Tanel Tammet oli üks neist, kellele helistati ning ta otsustas "telefoniinvestori" juhendamisega professionaalsest huvist kaasa minna.

Tammet selgitas, et kelmid palusid avada konto, kuhu ta sisestas suvalise nime. Seejärel saatsid kelmid lingi, mis suunas omakorda järgmisele lehele.

"Lõpuks jõudsime kohta, kus ma pidin tegema lihtsalt internetiostu, kandma kreeditkaardiga raha üle. Ja selle koha peal ma loomulikult raha üle ei kannud. Nad oli väga nördinud ja ütlesid, et kulutasid palju aega minu peale ja nende töö poole tasuta ja ma olen umbes petnud neid. Avaldasid tugevat survet, et ma ikka raha üle kannaks," rääkis Tammet.