Just nii iseloomustab sotsiaaldemokraat Eiki Nestor Keskerakonna, Reformierakonna ja Rahvaliidu lepet ajalehes Postimees.

Praegu opositsiooni poolel olev poliitik, Mart Laari teise valitsuse sotsiaalminister Nestor, nendib, et nädalaga valminud liidu alusdokumendi võitjad on Reformierakonna suhteliselt suure sissetulekuga valijad, kes said maksuleppe, ja pensionärid, seega Keskerakonna ja Rahvaliidu valijad.

Kaotajatena näeb Nestor tööealisi inimesi, kes teenivad Eesti keskmist või veidi suuremat palka — neil pole uuest koalitsioonileppest eriti midagi võita.

Reformierakonna juhist peaministrikandidaat Andrus Ansipi sõnul moodustavad Reformierakond, Keskerakond ja Rahvaliit uut valitsust soovi ja usuga, et see kestab kaks aastat — järgmiste parlamendivalimisteni.

Ansip, kelle koalitsioonil on 101-liikmelises Riigikogus 53 kohta, saab ilmselt usaldushääletusel tunda opositsiooni vastuseisu.

Ühe vastaspoole põhiküsimuse sõnastas lahkuva valitsuse sotsiaalminister, respublikaan Marko Pomerants: „Kust tuleb raha uue koalitsiooni kõigiks lubadusteks?”

„Kui täna on haigekassas reaalne auk 400 miljonit, siis peaks uues võimuleppes olema näha, kuidas seda katta,” leidis ametist lahkuv sotsiaalminister.