Uudelepp ütles Delfile, et kui võrrelda sotside ja Rahvaliidu šansse, siis on sotsid paremas seisus. "Neil on praegu tugevam nimekiri ning - ükskõik kumb tiib esimehe valimisel peale jääb - ka selgem plaan, mida teha," ütles politoloog.

Uudelepa sõnul on oktoobriks sotsidega asi selge ja nad saavad valimistele keskenduda. "Varasemate valimistega võrreldes paistab neil olevat ka professionaalsem lähenemine, nii et tehnilisi muresid ei tohiks väga palju tekkida. Seega künnise ületamisega ei paista praegu mingeid probleeme, pigem on küsimus selles, kui suureks kujuneb vahe IRL-iga," rääkis Uudelepp.

"Rahvaliiduga võib juhtuda nii, et praeguste skandaalide valguses hakatakse novembrikuisel korralisel kongressil jälle esimeest vahetama," arvas ta.

Uudelepa hinnangul kulub sellisel juhul kuni kongressini aeg omavahelisele hõõrumisele ja pärast on juba liiga kiire. "Valimisteni on praegu jäänud alla poole aasta ning kui erakonnasiseste jõujoonte paikasaamine võtab liiga palju ressurssi, ei jää piisavalt aega sisulisteks ettevalmistusteks."