Uudelepp ütles Delfile, et kuigi Reformierakonna ja IRLi vaheline hõõrumine läheb järjest ägedamaks on see valimiste lähenedes tavaline. “Ikka üritatakse oma valijatele näidata, kuidas teistest erakondadest eristutakse ja just oma sihtgrupi eest seistakse,” ütles Uudelepp ja lisas, et tavaliselt sellised hõõrumised niivõrd valimiste lähedasel ajal koalitsiooni koostöövõimet oluliselt ei mõjuta , sest niikuinii enam midagi olulist ei otsustata.

Järgmise koalitsiooni moodustamise võimalikkust saab Uudelepa hinnangul mingi tõenäosusega ennustada selle järgi, kui põhimõttelistel teemadel vastandutakse. “Praegu on Reformierakond ja IRL oma erinevuse defineerinud valdkondades, kus koalitsioonikõnelustel on võimalik taas rahulikult kokku leppida. Ühesjätkamise poolt räägib ka see, et maailmavaateliselt sarnastel erakondadel on põhimõtteliselt lihtsam koostööd teha,” arvas politoloog.

“Mis küll ei välista uue koalitsiooni tekkimist, sest Reformierakond on alati lähtunud põhimõttest “jaga ja valitse”. Varem ei ole nad pärast valimisi sama partneriga jätkanud, pidev hirm opositsiooni sattuda distsiplineerib koalitsiooni väiksemat osapoolt ja sunnib järeleandlikumaks.”.