"Võib öelda, et meie info ja vihjete alusel on ta Ida-Virumaal," ütles kekskriminaalpolitsei direktor Andres Anvelt AK-uudistele.

Tema sõnul on sarimõrvar värvinud pea blondist brünetiks ja vahetanud riided.

Politsei leidis koha, kus sarimõrvarid Tallinnas arvatavasti laupäeval enne Eestist Lätisse lahkumist peatusid ja leidis sealt juuksevärvi.

Politsei pressiesindaja Indrek Raudjalg ütles teisipäeva õhtul BNS-ile, et kuna Ustimenkol on kõige rohkem tuttavaid Ida-Virumaal, siis peab politsei võimalikuks, et ta üritab sinna jõuda. Andres Anvelt lisas teleuudistele antud intervjuus, et mitmete tunnistuste kohaselt on Ustimenkot nähtud Eestis teel Ida-Virumaa suunas.

Läti ajaleht Neatkariga rita avize kirjutas teisipäeval Läti politseiallikatele viidates, et politseilt saadud andmete kohaselt nähti Ustimenkot pärast ühe politseiniku tapmist ning ühe politseiniku ja ühe turvamehe haavamist Valkast Venemaa suunas liikumas. Valka politseijuht Ainis Blums ütles ajalehele, et Ustimenko-sarnane mees küsis esmaspäeval ühelt eestlaselt suitsu ning peatas seejärel auto, mis sõitis Venemaa poole.

Ustimenkot otsib taga ka Venemaa sõjaväeprokuratuur, kuna ta lahkus kõrgema allveelaevnike merekooli 3. kursuse kursandina umbes aasta tagasi omavoliliselt väeosast. Koos Ustimenkoga lahkus sellest koolist ka pühapäeval Valkas Läti politseiga tulevahetuses surma saanud Dmitri Medvedjev.

Politsei pressiesindaja sõnul lahkusid mehed lõplikult kinnitamata andmetel sõjakoolist pärast seda, kui Venemaa miilits võttis ühe nende koolikaaslase mõrvakahtlusega vahi alla. Eestisse tulid Ustimenko ja Medvedjev illegaalselt arvatavasti mullu oktoobris.

Eestis vähemalt neljas mõrvas kahtlustatavad mehed tapsid pühapäeva öösel Valkas ühe Läti politseiniku ja haavasid kahte korrakaitsjat. Tekkinud tulevahetuses hukkus Medvedjev, Ustimenko pääses aga põgenema.

Politsei kuulutas pühapäeva varahommikul välja üle-eestilise operatsiooni, et tabada põgenema pääsenud eriti ohtlikku relvastatud kurjategijat.

Politsei kahtlustab, et kaks sarimõrvarit tapsid reedel Tallinnas lasuga pähe relvapoe müüja, varem aga taksojuhi Tallinnas, poemüüja Tartus ja rahavedaja Sillamäel. Samade kuritegude hulka arvab politsei kinnitamata andmetel ka müüja haavamise Tartus ja ühe Sillamäe firma naisametniku raske vigastamise.