Kooli õppealajuhataja Maie Matiek ütles Postimehele, et Giideon käis küll hiljuti direktoriga rääkimas piiblite jaotamise aktsioonist, kuid tema sõnul ei lõppenud kohtumine koostöökokkuleppega.

“Meie koolis on erinevate usundite esindajaid ja seepärast ei saa me ka õigeks pidada ühe usundi propageerimist. Meil kehtib usu- ja valikuvabadus,” ütles Matiek.

Eesti Piibliseltsi peasekretär Jaan Bärenson, kes on kuulunud Giideoni, pole Uue Testmendi jaotamisega otse seotud ega oska seega selgitada organisatsiooni eelnevaid kokkuleppeid kooliga.

Giideon loodi rohkem kui sada aastat tagasi USAs ning tegutseb rohkem kui sajas riigis. Giideon levitab Uut Testamenti koolides, kaitseväes, haiglates, hotellides vanglates ja mujal. Alates 1990. aastast on pühakirja saanud suurem osa Eesti koole. Aastate jooksul on Giideon jaotanud Eestis üle 300 000 piibli, lisaks veel venekeelseid Uusi Testamente. Pühakirja pakutakse õpilastele alates viiendast klassist, kes on valmis analüüsima ning järeldusi tegema.

Tallinna haridusameti juhataja Andres Pajula on seisukohal, et kooli juures ei tohi levitada usulisi ega muid tõekspidamisi propageerivaid teoseid.