Täna külastas McCullough Tallinnas asuvat NATO kooperatiivset küberkaitsekeskust, riigi infosüsteemide arenduskeskust ja Skype Eesti kontorit ning kohtus kaitseministeeriumi kantsleri Riho Terrasega. Eile õhtul sai viitseadmiral McCullough kokku kindralleitnant Ants Laaneotsaga, teatas kaitseväe peastaap.

"Eesti küberkaitselt on palju õppida," ütles McCullough. "Nii NATO küberkaitsekeskuses kui riigi infosüsteemide arenduskeskuses nähtu on muljetavaldav, liitlased peaksid Eestis teadmisi kindlasti kasutama."

McCullogh hindas kõrgelt ka Skype'i kontoris nähtut, kus töötab 40 protsenti kogu maailma Skype'i töötajaist.

Admiral McCulloughit saatnud reservkindralleitnant Johannes Kert ütles, et Eesti panustab NATO küberkaitsevõimekusse, lootes saada ka NATO-lt toetust. "Praegu panustab Tallinnas asuva NATO küberkaitsekeskuse tegevusse kaheksa riiki, kahe riigi ühinemisprotsess on käimas, üks neist on USA."

Kerdi sõnul jäävad Ühendriigid meie olulisimaks partneriks julgeoleku tagamisel ning koostöö eri küberkaitsealaste õppuste näol kasvab lähiaastatel märgatavalt. "Admiral McCulloughi visiit on märgilise tähtsusega riikidevahelise küberkaitsealase koostöö jaoks," lisas Kert.

Eesti kaitseväel on aastatepikkune kogemus koostööst USA-ga Iraagis ja Afganistanis, mis ulatub pea igasse valdkonda, kattes õhuturbe, varustushanked, õppused, väljaõppe ning hariduse.