Patriootide päev on pühendatud nii neile 2993 inimesele, kelle elud selles rünnakus enneaegselt lõppesid kui ka nende arvutute inimeste vaprusele ja kangelaslikkusele, kes pingutasid haavatute ja surijate päästmise ning nende eest hoolitsemise nimel.

"11. septembrit mälestades meenutame me ka teiste terrorirünnakute ohvreid. Nii Madridis 2004. ja Londonis 2005. aastal, Moskvas sel aastal kui ka mujal maailmas viimase üheksa aasta jooksul hukkunuid," teatas Ameerika Ühendriikide suursaadik Michael C. Polt oma läkituses.

Oma ametisse vannutamise kõnes ütles president Barack Obama: "Me ei vabanda oma eluviisi eest ega lakka seda kaitsmast. Ja neile, kes üritavad saavutada oma eesmärke terrori ja süütute inimese tapmisega, ütleme me, et meie vaim on tugev ja murdmatu - te ei kesta meist kauem ja me alistame teid."

"Mõistame, et Ühendriigid ei suuda üksi tulemuslikult terrorismiohuga võidelda. Seetõttu oleme otsinud partnereid nii riikide ja rahvusvaheliste organisatsioonide seast kui ka erasektorist ja ühiskonnast üldiselt," nentis suursaadik.

Eesti on USA saatkonna teatel seisnud Ühendriikidega õlg õla kõrval turvalisuse tagamisel Iraagis ja Afganistanis ning jätkab tihedat koostööd terrorismivastaste meetmete, sealhulgas küberkaitse arendamise alal. "Eesti ja teiste partnerite abiga jätkame me seda võitlust ja austame hukkunute mälestust oma vastaste alistamisega," kinnitas USA suursaadik.