Ameerika Ühendriikide kompanii ehk 150 sõdurit saabuvad Eestisse Itaalias Vicenzas paiknevast 173. õhudessantbrigaadist. Campbell selgitas, et kuna see üksus on mõeldud õhudessantideks ja jalgsi, ilma tehnikata liikumiseks, siis võtavad nad kaasa vaid kergerelvastuse.

Lennuvahendeid dessandi harjutamiseks endaga kaasa ei tooda, aga Campbell lausus kaitseväe ülem Riho Terrasele, et kui on soovi teha õhudessantoperatsioone mõne õppuse käigus, siis on selleks võimalus olemas, kui ka USA õhujõud selleks võimaluse leiavad.

USA kompanii suurune üksus jääb Eesti pinnale vähemalt aasta lõpuni, aga tõenäoliselt kompaniid vahetuvad siin aasta jooksul, kuigi täpne rotatsiooni pikkus pole veel paigas. "Tõenäoliselt mõneks kuuks korraga, et meil oleks võimalus Eesti kolleegidega treenida ja et ka brigaadi teiste pataljonide kompaniid saaksid võimaluse eestlastega koos harjutada. USA kompanii jääb Eesti pinnale vähemalt aastaks," lausus Campbell.

See, kuhu ameeriklaste kompanii Eestis paigutatakse, pole veel teada, aga otsus langetatakse enne nende saabumist, eeldatavalt 48 tunni jooksul, kui Campbell oma meeskonnaga ja Eesti kaitseväelased selles kokku lepivad.

Samamoodi lepitakse lähiajal kokku kulude jaotus. Campbell lausus, et selle pärast pole mõtet muretseda, sest USA on pühendunud Balti riikide julgeoleku tagamisele. "Me tagame, et sellest saab väärtuslik kogemus meie sõduritele ja Eesti kaitseväele," ütles Campbell.

Kas Balti riikidesse tuuakse veel USA vägesid või paigutatakse näiteks USA sõjaväe varustust, et lisavägede toomine kriisi ajal oleks kergem, pole Campbelli sõnul enam küsimus talle, vaid ta ülemustele. Ta kinnitas, et kui see osutub vajalikuks, suudab USA siiakanti ka rohkem võimekusi saata.