"See on suur au seista siin parima Eesti sõdurina koos teiste liitlasriikide silmapaistvamate kaitseväelastega. Ju ma siis olen kõik õigesti teinud, niisama sellist tunnustust ei jagata," ütles seersant Rivo Tamm kaitseväe peastaabi teatel.

Eesti allohvitseri sõnul annab rahvusvaheline õppus Sabre Strike väga hea rahvusvahelise koostöö kogemuse ning sellel õppusel on oluline roll missioonideks valmistumisel.

"Ma tunnustan teie laitmatut teenistust," ütles Ameerika Ühendriikide kindralmajor Patricia E. McQuistion pidulikule tseremooniale rivistunud Eesti, Läti, Leedu ning Ameerika Ühendriikide sõduritele. "Teie piiramatu pühendumine ning kohusetundlikkus väärib kahtlemata esiletõstmist. Koos töötades saame me tugevamaks. Siin, Lätis, saame me õppida üksteiselt ning see on hindamatu võimalus nii Ameerika Ühendriikide kui ka Balti riikide kaitsevägedele."

Õppusel Sabre Strike osaleva Eesti Scoutspataljoni jalaväekompanii ülem kapten Kaido Kivistiku sõnul on talle jäänud seersant Tamm silma mitte ainult õppusel Lätis, vaid ka läbi terve teenistusaja oma absoluutse professionaalsuse ning kohusetundlikkusega. "Seersant Rivo Tamm on sõdur, kelle jaoks on esmatähtis oma üksuse ning kaasvõitlejate turvalisus ning selle nimel on ta valmis üles näitama initsiatiivi ning parandama vigu, ükskõik mis tasemel neid ka ei leiduks," ütles kapten Kivistik.

Seersant Rivo Tamm asus teenistusse Scoutspataljoni 2009. aastal, ta on osalenud aasta eest NATO operatsioonil Afganistani valimisi julgestanud jalaväekompanii Estcoy-E koosseisus.

Õppusest Sabre Strike võtab osa üle 1600 kaitseväelase Ameerika Ühendriikidest, Lätist, Leedust ja Eestist. Nelja riigi maaväe ning õhuväe ühisõppuse eesmärgiks on valmistada kaitseväelasi ette välisoperatsioonideks Afganistanis ning arendada koostööd liitlasvägede maa- ning õhuväeüksuste vahel.

Eestist osaleb õppusel Scoutspataljoni üks kompanii, Ameerika Ühendriikide Euroopa väejuhatusest Strykeribrigaadi kompanii, soomusbrigaadi üks kompanii ja rahvuskaartlased, Lätist kaks jalaväekompaniid ning Leedust üks jalaväekompanii. Eesti, Läti, Leedu ning Ameerika Ühendriikide ühisõppus Sabre Strike kestab Lätis Adaži polügoonil 31. oktoobrini.