"Koostöö Eesti Kaitseväe, eriti õhuväega on suurepärane, teie soov areneda ja oma võimekusi arendada on väljapaistev," ütles kindralmajor Scott.

Kindralmajor Scott kohtus täna hommikul kaitseväe peastaabi ülema kolonel Peeter Hoppega ning õhuväe ülema brigaadikindral Valeri Saarega, kes tutvustas talle Ämari lennubaasi. Selle aasta juunis korraldab Ameerika Ühendriikide Euroopa väejuhatus Eestis ja Lätis õppuse Sabre Strike, mille raames saabuvad Ämari lennubaasi Ameerika Ühendriikide lennukid ja üksused.

Õhuväe juhtkonnaga arutas kindralmajor Scott võimalusi Eesti tuletoetusjuhtide koolitamiseks Ameerika Ühendriikides, nende osalemist ühisõppustel ning lennubaasi spetsialistide koolitusvõimalusi.

Samuti arutasid õhuvägede juhid Eesti sihitajate osalust Islandi õhuturbemissioonil, vahendas kaitseväe peastaabi teavitusosakond.

Täna hommikul kohtus kindralmajor Scott ka kaitseministeeriumi asekantsleri kohusetäitja Jonatan Vsevioviga. Kindralmajor Scott tänas Eesti kaitseväelasi panuse eest Afganistanis.