Lisaks 25le lahkunud allohvitserile on lahkunud või lahkumas ka üheksa ohvitseri ehk 12 protsenti mereväe ohvitseridest.

Mereväe personaliülema vanemleitnant Ain Pärna kommenteeris, et avalduse esitanute või juba lahkuvate mereväelaste seas on keskmiselt 5aastase kogemusega oma ala vaieldamatud spetsialistid, kelle asendamine vajab vähemalt 3aastast arendustsüklit. Kaitsevägi on investeerinud allohvitseri ja ohvitseri valjaõppesse ja arengusse, samas piirneb turvafirma kulu kogenud kaitsevae kaadri üle ostmisel kuluga palgale.

"Allohvitseride keskmine palgatase 600 eurot ei võimalda inimväärset toimetulekut Tallinnas, arvestades kasvanud kulutustega eluasemele ja toidule ning palkade langust 2008. aasta tasemega võrdluses," lausus Pärna.

34 mehe ehk pea ühe miinijahtija meeskonna lahkumine tuleneb Pärna sõnul peamiselt ebaterve konkurentsisituatsiooni tingitud survest mereväelaste palkadele ning kallinenud eluasemekulutustest. Mereväelaste palka on masu tõttu alates 2009. aastast vähendatud 15 protsenti.

"Lihtne on õhutada neli korda kõrgema pakkumisega väljaõppinud oma ala eksperti töökohta vahetama," lausus Pärna.

AdvanFort on USA päritolu turvafirma, mille kodulehelt leiab viiteid piraatidevastase kaitse pakkumise kohta. Firma kodulehe esiküljel on foto neljast relvastatud mehest nimedega Artur, Jaan, Vitali ja Gert.