Massachusettsist pärit Ameerika Ühendriikide Esindajatekoja liige William R. Keating õnnitles kõiki eestlasi laulu- ja tantsupeo õnnestumise eest. “Eesti on olnud USA-le hea sõber. Ma olen kindel, et see sõprus kestab edasi ning edastan veelkord õnnesoovid kõikidele eestlastele õnnestunud laulu- ja tantsupeo eest,” kõneles Keating Esindajatekoja istungil.

Oma sõnavõtus pööras Keating tähelepanu ka sellele, et laulu- ja tantsupidu toimub iga viie aasta tagant ning toob kokku enam kui 100 000 eestlast. “See on Eesti kultuuri nurgakivi, mis on kantud ka UNESCO vaimse kultuuripärandi nimekirja. See on midagi, mille üle eestlased ja kogu Baltikum peaksid põhjusega uhked olema,” lisas Keating.

Eesti Washingtoni saatkonna asejuht Tanel Sepp avaldas heameelt, et laulu- ja tantsupeo olulisust eestlastele hindavad ja tunnustavad ka meie sõbrad üle maailma. “Laulu- ja tantsupidu on eestlastele alati eriline sündmus. Lauluväljakul ja Kalevi staadionil kogetud emotsioonid jäävad pikalt kestma ja rõõm on näha, et need on jõudnud ka teisele poole maakera,” lisas ta.

XXVI laulu- ja XIX tantsupidu toimus Tallinnas 4.-6. juuli. Viie aasta pärast, 2019. aastal möödub aga 150 aastat esimesest laulupeost ning toimub XXVII laulu- ja XX tantsupidu.