"Olen selle juba tänaseks allkirjastanud, see sai allkirja juba eile," ütles Palo. Minister pidas imelikuks, et Atonen mitmeid kuid ei muretsenud oma vabastamise pärast, aga järsku hakkas muretsema. "Aga jäägu see tema memuaaride valdkonda," sõnas Palo.

Atonen kirjutas eile oma Facebooki lehel, et Eestis on poliitik, kes arvab, et tema võib kõike, eirata isegi teise inimese vaba tahet ning põhiõigusi.

"Esitasin umbes kolm kuud tagasi majandus- ja kommunikatsiooniministrile avalduse enda vabastamiseks Eesti Posti nõukogust hiljemalt 15.juuliks. Eks proual oli suvel palju tegemist, aga nüüd hakkab asi piinlikuks minema," kirjutas Atonen.

Asja venima jäämise pärast mõtles Atonen isegi kohtusse pöörduda. "Ilmselt tuleb vabastamiseks kohtusse pöörduda, loodan, et minister ei kasuta sealseks vaidluseks(mis on argumendid, küll tahaks teada, ei olnud aega näiteks, käisin ükspäev presidendil külas, mina arvan jne) maksumaksja raha, sest see väike asi on ikka tema tahtes ehk allkirjas kinni," kirjutas Atonen.

Enda sõnul ei taha Atonen enam kuulata väidet, et see inimene on ettevõtluses olnud, tal on kogemus. "Ükski ettevõtja nii ei tee. Eesti Post on ju ettevõte, mis vajab nõukogu tähelepanu, ka nõukogu esimehe toetust, tegevust jne. Ettevõtja kogemusega inimene hoolitseks ettevõtte eest ka omanikuna, ei jäta juhtimist saatuse hooleks," kirjutas Atonen.

"Ma olen seni ikka püüdnud omalt poolt ettevõtte eest seista, aga kaua võib. Mul on nüüd muud plaanid ja ehk ma võin juba neile pühenduda. Äkki mõni sots ütleb oma parteikaaslasele ka edasi, et nii ei sobi üldse, aga kes teab ehk on see mingi üldine arusaamine inimesi hoida seal, kus nad ei soovi olla," lõpetas aktiivsest poliitikast taandunud ettevõtja oma postituse.

Atonen kritiseeris valitsuse parvlaevade ostmist puudutavat meelemuutust ja teatas varasuvel, et lahkub protestiks riigifirmade nõukogudest.

"Mul Reformierakonna liikmena on kurb meel ja ma häbenen. Olen protestiks sellise käitumise vastu esitanud enda taandamisavalduse kõigist riigile kuuluvate äriühingute nõukogudest," ütles Atonen toona Vikerraadios.

Lisaks Omnivale kuulus ta ka Eesti Energia nõukogusse.