Kõige lühemalt oli ametis maaeluminister Martin Repinski, vaid kaks ja pool nädalat. Repinskile avaldati survet tagasiastumiseks mitmel põhjusel.

Ilmnes, et tema ettevõtetel oli raskuseid maksude maksmisega, samuti võlgade, kauba segase tähistuse, ebakorrektsete reklaamivõtete ja täitmata lubadustega. Samuti tuli välja, et Repinski oli noorukina saanud kriminaalkorras karistada, ka oli tal mitmeid karistusi kiiruseületamise tõttu. Lisaks polnud ta majandushuvide deklaratsioonis ära toonud poliitik Aleksei Voronovilt võetud 6000-7000 eurost laenu.

Repinski asemele tuli maaeluministriks 2016. aasta lõpus Tarmo Tamm.

Järgmisena lahkusid valitsusest möödunud aasta 12. juunil veidi pärast pooleaastast ametisolekut rahandusminister Sven Sester, keskkonnaminister Marko Pomerants ja kaitseminister Margus Tsahkna. Need kolm IRL-i ridadesse kuulunud ministrit olid sunnitud lahkuma, sest erakonna esimees Helir Valdor Seeder soovis valitsusse värsket verd. Uuteks ministriteks said vastavalt Toomas Tõniste, Siim Valmar Kiisler ja Jüri Luik

Samal päeval lahkus ametist ka Mihhail Korb, kelle asemel sai riigihalduse ministriks Jaak Aab. Korb pidi lahkuma, kuna ütles, et ei toeta Eesti NATO-sse kuulumist.

Tänavu 5. mail vahetus riigihalduse minister veelkord. Kiiruseületamisega ja jääknähtudega autojuhtimisega politseile vahele jäänud Jaak Aab astus tagasi ja uueks riigihalduse ministriks sai Janek Mäggi.

Samal päeval lahkus ka töö- ja tervishoiu minister Jevgeni Ossinovski, kes põhjendas lahkumist sooviga pühenduda erakonna valimistele viimisele. Tema asemel sai ministriks Riina Sikkut.

Urve Palo, kes eile lahkus Sotsiaaldemokraatlikust Erakonnast ja teatas täna ka ministrikohalt tagasiastumisest, ütles, et tahab pöörduda tagasi erasektorisse. Palo ministritoolilt lahkumise kuupäeva ega uue minstrikandidaadi kohta esialgu andmeid pole.