Palo selgitas Delfile, et see on vajalik samm, et et ennetada neid olukordi, kus komisjoni esimeest ega aseesimeest kumbagi ei ole.

Nimelt näeb reegel ette, et aseesimees asendab esimeest ja kui pole kumbagi neist, siis koosolek ei saa toimuda. Hetkel on majanduskomisjoni esimees Kaja Kallas ja aseesimees Urve Palo.

„Protseduuri järgi näeb see välja nii, et ettepanek tehakse majanduskomisjoni esimehe kohale ja kes saab rohkem hääli, saab esimeheks, kes saab vähem, saab aseesimeheks,“ rääkis Palo. Komisjonis on rohkem koalitsiooni liikmeid, siis tõenäoliselt valitakse Kaja Kallas tagasi komisjoni esimeheks ja Õunapuu saab Palo asemel aseesimeheks.

Ehkki komisjoni esimees Kaja Kallas toetas Palo ettepanekut, siis komisjoni koosolek ja valimisprotseduur viikase läbi homme kell 14. „Loodan küll, et homme leiab see ettepanek toetust,“ lausus Palo.

„Olen ise ametlikult sinisel lehe nagu iga naine, kes läheb lapsehoolduspuhkusele,“ kõneles Palo, kes oma saadiku mandaati pole peatanud ja teeb tööd jõudu mööda edasi. „Palka ma riigikogust ei saa.“

Palo tõi esile, et majanduskomisjon on üldse väga produktiivne. Kolmest naisliikmest kaks – Olga Sõtnik ja Kaja Kallas – on juba sünnitanud. „Mina ei saa ka viletsam olla,“ naljatles Palo.