„Värske ja reibas õpikeskkond arendab õpilasi ja toetab kooli personali nende töös – koolimaja uuendus on kavandatud just Urvaste kooli eripärastele õpilastele mõeldes,“ ütles Janar Holm. „Tuleb tunnustada kogu kooliperet, kes koolimaja remondi jooksul töötas kitsastes tingimustes, kuid töös ja õpingutes järeleandmisi ei teinud.“

Urvaste kooli keskkond on nüüdsest igati kaasaegne, õpilaste ja õpetajate käsutuses on valgusteraapia ja muusikateraapia kabinetid, majas on ka kauaoodatud tõstuk. Urvaste kooli värsket õpikeskkonda elavdab kunstnike Tiiu Pirsko ja Mati Veermetsa pannoo „Vikerkaar“, mis kaunistab koolimaja fuajeed. Taiese tellis koolile Riigi Kinnisvara AS, koos Eesti kunstnike liidu ja kultuuriministeeriumiga korraldatud ideekonkursile laekus 19 võistlustööd.

Riigi hallatavas Urvaste koolis õpivad hariduslike erivajadustega õpilased, kelle areng nõuab erilist tähelepanu või toetust ning kooli ülesanne on laste arendamine ja ettevalmistus võimalikult iseseisvaks eluks. Koostöös Võrumaa kutsehariduskeskusega saavad Urvaste kooli õpilased toimetuleku õppekava järgi kutseõpet kodumajanduse ning puhastusteenindaja abilise erialal. Kokku on Urvaste koolis 77 õpilast, neist 25 kutseõppes.

Hariduslike erivajadustega laste koolidest on tänaseks haridus- ja teadusministeeriumi ning Riigi Kinnisvara AS-i koostöös korda saanud Kammeri, Kallemäe ja Porkuni koolid, töös on Ahtme, Konstantin Pätsi, Kaagvere ja Tapa koolide uuendamine.

Urvaste kooli renoveerimine kuulus elukeskkonna arendamise rakenduskava prioriteetse suuna „Hariduse infrastruktuuri arendamine“ meetmesse „Hariduslike erivajadustega õpilaste õppekeskkonna kaasajastamine“.