Savisaar ise ja temaga Moskvas käinud Ain Seppik ning Mailis Repš on teinud hulgaliselt avaldusi, kus kirutakse Eesti ajakirjandust, räägitakse, kuidas nemad pole "ajalookäsitlusest" Moskvas isegi rääkinud jne. Lisaks ütles Savisaar, et tema ei ole nõus Mart Laari ajalookontseptsiooniga.

Puudu on vaid üks lause - see, kus Savisaar ütleks, et ta pole nõus Venemaa ja nende ainujuhtiva erakonna Ühtse Venemaa ajalookäsitlusega. Sest nende ja Eesti käsitlus 1939. aasta ja ka hilisematest sündmustest on kardinaalselt erinevad. Näib, et Savisaar on kimbatuses või Moskva-sõbrad testivad oma Tallinna esindaja lojaalsust. Savisaar, kes loonud endale meediaimpeeriumi, pole seekord seda kasutada soovinud. Võimalik, et ta on ausa vastusega hädas - Eesti venelased ja Kreml ootavad ühte vastust, Eesti avalikkus midagi muud. Sestap on Saviaaar koos oma kaaslastega valinud meedia süüdistamise ja hämamise tee.

Kuigi Savisaare Moskvaga flirt võib olla ainult väline ja suunatud valimisteks, on ta Moskvas käigud kummalised. Neist puudub läbipaistev ülevaade. Kuigi meie välisministeerium peaks teadma, milline oli kohtumiste tegelik sisu, atmosfäär ja retoorika. Tõsi, see ei vähenda võimalust, et Ühtne Venemaa teeb avalduse, millest tõesti polnud kohtumistes juttugi. Huvitav oleks teada, kas Keskerakonnal on julgust oma pahameel(evarjund) ka Moskvale suunata? Kas kirjutatakse avalik kiri või muud sarnast, et Ühtne Venemaa vabandaks?

Kuni Savisaar pole selgesõnaliselt öelnud, et venelaste avaldus oli pahatahtlik žest ja ta ei ole nõus Venemaa nägemusega meie lähiajaloost ja et kuidas ta tegelikult meie jaoks dramaatilisi aastaid näeb, on ta viimane Moskvas käik ikka veel õhus.