Jõgeva töötas viimased seitse aastat Avatud Eesti Fondis peamiselt kodanikuhariduse ning vabaühenduste tegutsemissuutlikkuse parandamise heaks, enne seda Siseministeeriumis kodanikuühiskonna spetsialistina ning Vormsi vallavalitsuses arengunõunikuna. Tal on magistrikraad sotsiaaltöös ning ta on ise õpetanud Sisekaitseakadeemias ja Vormsi põhikoolis.

„Vabaühenduste liit on aastate jooksul teinud hindamatut tööd, et Eesti oleks kodanikualgatusega arvestav, avatud ja kaasav. EMSL-i juhatajana on minu esmaseks ülesandeks seni saavutatut hoida ja samal kursil edasi liikuda,” märkis Jõgeva.

Oma rõhuasetustest juhatajana peab Jõgeva tähtsamaks tugevdada EMSL-i rolli avalikes huvides tegutsevate vabaühenduste eestkõnelejana, et osaleda aktiivsemalt õigusloomes ja heade tavade kujundamises ning valvata poliitika elluviimise järele. “Vähemtähtis ei ole ka EMSL-i roll kodanikuühiskonna alase mõtte ja arengu eestvedaja, osalemise innustaja ja vabaühenduste tegutsemissuute toetajana.”

2006-13 EMSL-i juhtinud Urmo Kübar jätkab samas organisatsioonis tööd küsimustega, mis puudutavad kaasamist ja vabaühenduste sisedemokraatiat.

EMSL on avalikes huvides tegutsevate vabaühenduste liit, kes töötab selle nimel, et Eestis oleks tugev kodanikuühiskond, kus inimesed tahavad, saavad ja oskavad olla head, arukad ja aktiivsed kodanikud. Lisaks igapäevasele tööle vabaühenduste tegevuskeskkonna ja tegutsemissuutlikkusega on EMSL viimastel aastatel osalenud näiteks Rahvakogu ja "Teeme ära!" korraldamises ning olnud hea valimistava väljatöötaja.