"Riigikaitseõpetus on aine, mis sisaldab endas väärtuskasvatust ja hoiakuid ning annab noortele ka praktilisi teadmisi," lausus kaitseminister Saaremaa haridustöötajatele saadetud tervituses.

Reinsalu ütles, et riigi kaitsmine ei ole üksnes nende inimeste asi, kes teevad seda oma püsiva tööna tegevteenistuses kaitseväes, vaid on meie kõigi ühine ülesanne.

"Teil, armsad õpetajad, on riigikaitses erakordselt suur roll, sest teie annate noortele edasi teadmisi ja kujundate väärtushinnanguid, sealhulgas ka isamaaarmastust ja tahet oma isamaad kaitsta."

Täna toimus Saaremaal maakonna haridustöötajate seminar, kus esinesid kaitseministeeriumi kaitseplaneerimise asekantsler Margus Pae, kes rääkis õpetajatele Eesti riigikaitse korraldusest ja tulevikuplaanidest, ning kaitseväeteenistuse osakonna nõunik Reelika Semjonov, kes rääkis lähemalt riigikaitseõpetusest.

Iga-aastasel seminaril osales ligi 300 haridustöötajat Saare maakonna lasteaedadest ning koolidest. Seminari sissejuhatus on igal aastal pühendatud mõnele üldharivale teemale, milleks sel aastal valiti riigikaitse.