"Leedu parlamendiliikme seisukohavõtt ei oma tõsist kaalu meie liitlassuhete kontekstis ja ma ei võta seda Leedu riigi ametliku seisukohana," ütles Reinsalu veel enne, kui Leedu kaitsejõud kinnitasid, et tegelikult olid Karmėlavas valves kolme riigi eksperdid koos.

Leedu kaitsejõudude esindaja Skomantas Povilionis ütles täna, et Karmėlava õhuseirekeskuses töötavad "Leedu, Läti ja Eesti ohvitserid on pidevalt valves" ja igasse vahetusse kuuluvad eksperdid kõigist kolmest Balti riigist.

Ka kaitseminister Urmas Reinsalu kinnitab sama. "NATO Karmėlava õhuseirekeskuses ei ole rahvuslikke vahetusmeeskondi, kontrollülesandid tagavad kolme riigi meeskonnad ühiselt," ütles ta.

"Praeguste andmete kohaselt pole alust väita, et NATO õhuseirekeskuse meeskond oleks oma ülesannete täitmisel vigu teinud," lisas Reinsalu.

"Balti riikide koostööformaatidest - mis on väga arvukad - on sõjanduslik koostöö üks parimaid näiteid, üks sügavamalt arenenud näiteid," ütles kaitsminister ja leidis, et üks avaldus seda koostööd ei mõjuta.