Välisminister Reinsalu sõnul annab visiit võimaluse tihendada suhteid Indiaga, kellel on strateegiline tähtsus regioonis ja oluline roll globaalsetes küsimustes.

"Tegemist on Eestile nii julgeoleku kui ka ettevõtluse seisukohast üha olulisema partneriga. India pürgib ÜRO Julgeolekunõukogu liikmeks aastateks 2021–2022, nii et on võimalus, et järgmisel aastal teeme lähedalt koostööd ka selles formaadis. Seda olulisem on tutvustada Eesti vaateid sellele, kuidas hoida reeglitel põhinevat maailmakorda," rääkis välisminister. Välisminister teeb 16. jaanuaril ühe konverentsi põhiettekannetest, mis keskendub Eesti rollile ÜRO Julgeolekunõukogus aastail 2020–2021.

Konverentsi serval kohtub välisminister oma India, Iraani, Maldiivide, Lõuna-Aafrika Vabariigi ja Usbekistani kolleegidega ning Afganistani julgeolekunõunikuga. Samuti toimub New Delhis viibivate välisministrite ühiskohtumine India peaminister Narendra Modiga.

"Iraani välisministriga puudutame kahepoolseid ja regionaalseid küsimusi. Eesti huvides on kindlasti olukorra rahunemine ning see, et Iraan jätkaks tuumaleppe täitmist," selgitas välisminister. Kohtumisel India kolleegiga on lisaks Julgeolekunõukogule kindlasti teemaks ka küberjulgeolek ja digitaalkoostöö. "Eesti ettevõtjad on usinalt Indias kanda kinnitamas ja samal ajal tulevad paljud e-residendid Indiast. Potentsiaali veelgi tihedamaks koostööks on palju," ütles ta.

Raisina Dialogue on iga-aastane konverents Indias, mis keskendub rahvusvahelistele võtmeküsimustele. Konverentsi korraldavad Observer Research Foundation (ORF) ja India välisministeerium. Viimati külastas Eesti välisminister Indiat 2013. aasta veebruaris.