"Reformerakond on kaotanud usaldusväärsuse juhtida Eesti riiki. Peaminister Andrus Ansipi lahkumine ja valitsuskriisi esilekutsumine oma erakonna populaarsuse tõstmise nimel, julgeolekukriisi ajal oli vastutustundetu. Reformierakond peaks nüüd aja maha võtma, selle asemel, et erakonna populaarsuse parandamise nimel eesti rahvale üksteise järel uusi peaministrikandidaate nimetada. Kõige olulisem on, et Eesti poliitika ei muutuks inimeste silmis naeruväärseks. Pall on presidendi käes," kommenteeris Reinsalu Kallase tänast tagasiastumist ja valitsuskriisi.

Reinsalu ütles, et IRL ootab, et president Toomas Hendrik Ilves kohtub muutunud olukorras uuesti kõigi erakondadega, et selgitada välja töövõimelise ja Eesti huve arvestava valitsuse loomise võimalused.

Reinsalu sõnul on Reformierakonna käitmine vastutustundetu, sest erakonda päästes on astututd mitu eksisammu, mis on tekitanud Eestis valitsuskriisi.

"Minu arvates ei tohiks president anda valitsuse moodustamise volitusi Reformierakonnale," lisas ta. "Kui president teeb meile ettepaneku, siis kindlasti olen ma valmis moodustama uut valitsust. Aga ärme torma sündmustest ette."

IRli esimehena ei soovinud ta anda hinnangut Hanno Pevkurile kui tõenäolisele Reformierakonna valitsusjuhikandidaadile.