Reinsalu ütles Delfile antud kommentaaris, et Siim Kallas on avaldanud arvamust, et erakondadel on oma presidendikandidaadid kuskil tagatoas juba valmis sorteeritud.

"IRLi koha pealt ma temaga kindlasti ei saa nõustuda. Samas olen nõus Kallase arvamusega, et 2016. aastal presidendi valimine riigikogus ei pruugi olla tõenäoline. Kes võiks olla IRLi presidendikandidaat, on riigikogu valimiste järgne ülesanne. Küllap on meil mitmeid häid tegijaid oma ridades," ütles Reinsalu.

"Arvan, et Indrek Tarandil võiksid olla head omadused just praegustel keerulistel aegadel olla presidendina ka mitmete algatuste vedajaks. Seega, miks mitte Tarand? Iseasi, kas ta ise on huvitatud 2016. aastal selles mängus kaasa mängimast," lisas IRLi juht.

Reinsalu ütles ka, et see, et Tarand 2016 oli Keskkerakonna kandidaat, oli etüüd, kuna Keskerakonnaga ei sidunud teda ei enne ega pärast suurt midagi. "See oli Aivar Riisalu algatatud manööver ja Riisalu on rahvusliku mehena seal, kus ta olema peab ehk IRL ridades. Miks ei võiks ka Tarand nüüd olla võimalik IRL-i kandidaat?"

Reinsalu sõnul on kindlasti tähtis, et järgmine president oleks julge ja seisaks Eestile vajalike reformide, eelkõige riigireformi eest ning rõhuks tugevalt Eesti riigi kaitsmise vajadusele.