"Afganistanis teenivad ja ka teeninud Eesti sõdurid ei ole võidelnud ainult Afganistani stabiilsuse ja julgeoleku tagamise, vaid ühtlasi ka laiema rahvusvahelise ning meie oma riigi julgeoleku eest," ütles Paet.

Välisminister lisas, et Eesti sõduritele saab alati kindel olla ning tänu oma eeskujulikule tegevusele on nad pälvinud ka laialdase rahvusvahelise tunnustuse.

Eesti kaitseväelaste olulist panust Helmandi provintsi julgeoleku tagamisel väärtustas kõrgelt ka rahvusvaheliste julgeolekutagamisjõudude ISAF edela regionaalse väejuhatuse ülem USA kindralmajor Walter Miller, kellega välisminister Paet samuti Camp Bastionis kohtus. Kindralmajor Miller kinnitas Paeti sõnul, et Eesti sõdurid on professionaalsed ja saavad oma ülesannete täitmisega hästi hakkama.

Paet ja Miller kõnelesid kohtumisel ka piirkondlikust julgeolekuolukorrast ja üleminekuprotsessi hetkeseisust ning Afganistani julgeolekujõudude arengust. Välisminister Paet andis kohtumisel ülevaate Eesti vägede vähendamisega seonduvast.

Välisminister lisas, et kuna ka pärast 2014. aastat vajab Afganistani rahvusvahelise üldsuse toetust, on Eesti valmis panustama NATO uude väljaõppemissiooni Afganistanis Resolute Support erioperatsioonide üksusega (SOF) ja staabiohvitseridega. "Samuti oleme aastatel 2015−2017 valmis toetama Afganistani julgeolekujõudude 500 000 USA dollariga aastas," märkis Paet.

Helmandis viibides kohtus välisminister Paet ka Helmandi väekoondise (Task Force Helmand) ülema Ühendkuningriigi brigaadikindraliga. Välisminister tänas Ühendkuningriike senise hea koostöö eest ning avaldas lootust, et Eesti ja Suurbritannia koostöö sõjalistel operatsioonidel võiks ka tulevikus jätkuda.