Paeti sõnul oleks lääneriikide tuumakokkuleppe saavutamine Iraaniga esimene oluline samm Euroopa Liidu ja Iraani usalduse loomisel ja suhete edasiseks arendamiseks. Ta lisas, et Euroopa Parlament soovis delegatsiooni saatmisega Teherani suurendada usaldust ja anda tugeva signaali praegusel ELi ja Iraani suhetele olulisel hetkel.

Euroopa Parlamendi delegatsiooni liikmed kohtusid Teheranis Iraani parlamendi esimehe Larijani, Iraani asepresidendi Ebtekari, Iraani parlamendi väliskomisjoni juhi Boroujerdi ja parlamendi konservatiivide juhi Jalaliliga.

Kohtumistel kõneldi lisaks tuumakokkuleppele ka ELi-Iraani suhetest, inimõiguste olukorrast Iraanis, Süüria kodusõja lahendusvõimalustest, terroriorganisatsiooni ISIL peatamisest, Afganistanist tulevast narkotransiidist, keskkonnakaitsest ja kliimamuutustest.

"Nii ELi kui Iraani esindajad väljendasid sügavat muret ISILi tugevnemise pärast Iraagis ja Süürias ning katastroofilise julgeoleku- ja humanitaarolukorra pärast, mille on lisaks ISILile põhjustanud konfliktid Süürias, Jeemenis ja ka teistes piirkonna riikides," sõnas Paet.

Ta lisas, et pärast tuumeleppe sõlmimist võivad avaneda võimalused ELi ja Iraani tugevamaks koostööks konfliktide ja nende tagajärgedega tegelemisel.

Iraani külastanud Euroopa Parlamendi delegatsiooni kuulusid väliskomisjoni esimees Elmar Brock ning Andrej Plenkovic (Horvaatia), Richard Howitt (Suurbritannia), Josef Weidenholzer (Austria), Marietje Schaake (Holland), Klaus Buchner (Saksamaa) ja Urmas Paet.