„Kui vaadata seda ebaõnnestunud reklaami ja seda ebaõnnestunud nalja, siis mina ei nimetaks neid kumbagi isegi mitte naljaks. Ei saa olla isegi taotluslikult nali, mis teeb haiget väga paljudele inimestele, mis solvab väga paljusid inimesi," sõnas välisminister.

"Meile kõigile on ju teada kui paljud inimesed täiesti võikalt tapeti koonduslaagrites, nii et üritada pöörata seda teemat mingiks naljaks või reklaamiks on ikka absoluutselt vastuvõetamatu ja kohatu. Nii et see on heast maitsest väga kaugel ja mul on kahju, et paljud inimesed on selle tulemusel saanud haiget ja solvatud ning Eesti inimesena on mul selle pärast väga piinlik,“ lausus Paet.

Simon Wiesenthali keskus väljendast pühapäeval sügavat tülgastust Eesti Ekspressis avaldatud karikatuuri üle, pidades seda "haiglaseks katseks nalja teha".

Eesti Ekspress kinnitab, et tegemist oli iroonilises võtmes tehtud naljaga, kus pilati Eesti gaasiettevõtet, kes kasutas enda reklaamimiseks koonduslaagri fotot. Selline reklaam tundus toimetusele täiesti sobimatu. Kranaadi pilke sihtmärgiks ei olnud ükski rahvus ega koonduslaagrites kannatanud. See käis Eesti ettevõtte pihta.

Eesti Ekspress vabandab kõigi inimeste ees, kes end sellest iroonilisest naljast puudutanuna tundsid.