Sel nädalal viibib välisminister Urmas Paet New Yorgis toimuval ÜRO 64. peaassamblee avanädalal, kus osaleb ka peaassamblee raames toimuval kõrgetasemelisel kliimamuutusi käsitleval kohtumisel.

Eesti välisministril on kavas ka kahepoolse investeeringute kaitse lepingu allkirjastamine Maroko kuningriigi esindajaga. Paetil on samuti plaanis kohtumine Montenegro vabariigi välisministri Milan Roćeniga.

Kolmapäeval osaleb välisminister Paet Peaassamblee avanädala raames toimuval Põhjamaade ja Balti riikide välisministrite kohtumisel.

Välisministril on samal päeval veel kavas kahepoolsed kohtumised Serbia vabariigi välisministri Vuk Jeremići ja Cabo Verde vabariigi välisministri José Britoga. Eesti välisministril on kavas allkirjastada kahepoolne topeltmaksustamise vältimise lepe Korea vabariigi esindajaga ning info- ja kommunikatsioonitehnoloogiat käsitlev koostöökokkulepe Aserbaidžaani vabariigi esindajaga. Veel on plaanis sõlmida diplomaatilised suhted Saint Lucia ning Saint Kittsi ja Nevisega. 23. septembril on kavas ka rahvusvahelise troopilise puidu lepingu (International Tropical Timber Agreement) allkirjastamine.

Neljapäeval osaleb Paet tuumarelvade leviku tõkestamise ja vähendamise küsimustele keskenduval kohtumisel.

Eesti välisministril on kavas kohtumised Araabia Ühendemiraatide välisministri Abdullah Bin Zayed Al Nahyani ja Valgevene vabariigi välisministri Sergei Martõnoviga. Paet kirjutab alla kahepoolsele investeeringute kaitse lepingule Vietnami sotsialistliku vabariigi esindajaga.

Reedel osaleb välisminister Urmas Paet Euroopa Liidu välisministrite kohtumisel Vene Föderatsiooni välisministriga ning Põhjamaade ja Balti riikide ning Kesk-Aasia välisministrite kohtumisel. Urmas Paet kohtub koos oma Läti ja Leedu kolleegiga ka Ameerika Ühendriikide asevälisministri William Burnsiga. Samuti kohtub Paet Ameerika Juudi Komitee esindajatega.

Samal päeval kirjutab välisminister alla ka diplomaatilised suhted Mosambiigi vabariigi esindajaga.