Paet viibis Teheranis koos seitsme europarlamendi saadikuga Saksamaalt, Austriast,
Suurbritanniast, Hollandist ja Horvaatiast, kokku 32 tundi. 

"Programm oli tihe, kohtumised parlamendi esimehe, asepresidendi, väliskomisjoni esimehe ja liikmetega, konservatiivsete saadikutega ning Euroopa Liidu riikide saadikutega Iraanis," rääkis Paet oma tihedast ajakavast Delfile. 
 
Sellest hoolimata hakkas europarlamendi saadikule ka ühtteist silma:

"Teheranis elab ca 10 miljonit inimest ja seal liigub 5 miljonit autot. Suurem osa neist on ca 20 aastat vanad. Liiklus on väga kaootiline ning eelis neil, kes julgemad ja tugevamad. Samas on Iraan ka maailmas liiklusohvrite poolest eesotsas. Tänavapildis oli rohkelt ajatollade portreesid."

Märkamata ei jäänud saadikutele ka valitseva korra tsensuur. 

"Riigis on tsensuur tugev. Näiteks hotellis oli üllatuslikult wifi, kuid avada sai vaid mõningaid kodulehti. Näiteks Eesti väljaannetest avanesid ERRi ja Õhtulehe uudisteküljed, kuid Delfi ja Postimehe puhul tuli ette kiri, et need lehed pole lubatud."

Paet tõi välja ka selle, et oma lühikese reisi jooksul ei jäänud talle märkamatuks erinevate ideoloogiliste jõudude kontrast.

"Iraani ühiskond on aga mitmekülgne. Seal on jõud, kes soovivad väga konservatiivse poliitika jätkumist, mis tähendab ka ulatuslikke inimõiguste rikkumisi. Samas on jõude, kes soovivad ühiskonna avanemist ja liberaliseerumist. Tänavapildis oli kõigil naistel juuksed kaetud, kuid paljudel siiski nägu ei olnud kaetud. Ka on Iraanis võrreldes teiste laiema Lähis-Ida riikidega oluliselt rohkem naisi ülikoolides. Ka Iraani asepresident, kellega kohtusime, on naine," jutustas Paet oma muljetest Delfile."

"Samas on surmanuhtlus riigis karistusena laialt levinud. Ning see ei puuduta ainult narkokaupmehi ja raskete isikuvastaste kuritegude kordasaatnuid, vaid ka usku ja riiki solvanuid," märkis Paet lisaks. 

Kohtumiselt jäi Paetile kõige enam kõlama Iraani soov teha tihedamat koostööd Euroopaga ning muidugi vabaneda majanduslikest sanktsioonidest. Selles valguses rõhutati, et Iraan võiks olla oluline Euroopa gaasi ja naftaga varustaja, mis tagaks Euroopa energiaturu suurema sõltumatuse. 

"Tuumalepingu osas loodab Iraan kokkuleppele jõuda, kuigi mööndi, et riigis on jõude, kes ei  soovi lääneriikidega suhete parandamist ja on seega ka leppe sõlmimise vastu," möönis Paet läbirääkimiste kohta, tuues välja ka selle, et Iraani häirib tugevalt Saudi Araabia tegevus rünnakute korraldamisel Jeemenis. 

Urmas Paet jagas Delfiga ka mõningaid enda tehtud pilte.